Börlind historia och filosofi

Annemarie Börlind är ekologisk hudvård med dokumenterad effekt. Börlind grundades för över 50 år sedan av kosmetolog Annemarie Lindner och apotekaren Hermann Börner. Företaget ligger i den vackra Teinachdalen i Schwarzwald i sydvästra Tyskland.

Tillsammans började de tillverka örtbaserade hudvårdsprodukter under varumärkesnamnet Börlind som idag finns i över 30 länder. Börlinds filosofi innebär att alla produkter ska stimulera och stärka hudens naturliga funktion. “Vad jag inte kan äta sätter jag inte heller på min hud” var Annemarie Lindners devis. Hudvårdens innehåll är lika viktigt för hudens funktion som maten vi äter. All tillverkning för hela världsmarknaden sker vid den egna fabriken. Både slutprodukter och hela tillverkningsprocessen är certifierade av ECO-Control.

Guylaine LeLoarer med rötterna i Bretagne är idag chef för forskning och utveckling hos Börlind. Hon har tagit produktutvecklingen ett steg vidare med hjälp av modern bioteknik som förenar natur och vetenskap. Alger, hyaluronsyra,  växtstamceller och molekyler ur plankton är några exempel på naturens råvaror som blir till hudvård av yppersta kvalitet, med dokumenterad effekt och silkesmjuka crèmer som lätt går in i huden.

Vår filosofi
“Vad jag inte kan äta,
sätter jag inte heller på min hud”
Systemhudvård och kvalitet

Börlind är systemhudvård med serier för olika hudtyper. En serie består av rengöring, ansiktsvatten/gel/serum, dag- och nattcrème, som samverkar och förstärker effekten av varandra. Annemarie Lindner belönades på sin 85-årsdag med the Natural Legacy Award för sitt pionjärarbete med naturkosmetik och systemhudvård. Hon gjorde en lång resa från ung kvinna med svåra acneproblem till Leading Lady i naturkosmetik och fick även den eftertraktade utmärkelsen The World Beauty Cup Award.

Börlind är naturlig hudvård med ekologiska växtextrakt, kallpressade vegetabiliska oljor, källvatten, vitaminer och mineraler. Fritt från parabener, mineraloljor, silikoner, PEG och råvaror av döda djur. Testas på frivilliga försökspersoner avseende hudvänlighet och dokumenterad effekt.

  • Produkterna är testade på frivilliga försökspersoner och oberoende hudinstitut avseende hudvänlighet och effekt.
  • Råvaror och örter, aktiva komponenter kommer från ekologiska producenter och kontraktsodlare i hela världen.
  • Endast första pressningen, dvs den bästa kvaliteten, av vegetabiliska oljor används.
  • Ett mineralrikt källvatten från egna källor som renas med omvänd osmos, vid fabriken används som bas i alla produkter.
  • Dofterna är svaga och behagliga. De är naturliga eller naturidentiska och bearbetas för mesta möjliga hudvänlighet.
  • Förpackningarna är av återvinningsbart material och ytterkartonger görs av restprodukter från massaindustrin.