Varje gång en kund köper Annemarie Börlinds produkter, stöder de vårt arbete i Mellanöstern för att bekämpa droger och fattigdom och gör världen till en bättre plats.

I den iranska provinsen Kerman, på en höjd av 2500 meter, finns nu lantbrukare som odlar rosor istället för opium. Det är den väldoftande Damascena rosen som gjort skillnad. Växtbetingelserna för rosorna på den höga höjden gör ekologisk odling möjlig. Klimatet säkrar rosorna från de sjukdomar som annars är vanliga på lägre breddgrader.

Börlind har arbetat med lokala farmare under ett antal år för att säkra produktionen. Mer än 1500 personer har fått en säker inkomst genom de långsiktiga leveransavtalen och Börlind har säkrat tillgången på ekologiska rosor.  En del av vinsten går till Sanati-stiftelsen och finansierar en kvinnojour och tre barnhem.

De väldoftande rosa rosorna blommar en gång om året, från början av maj till mitten av juni. De skördas när knopparna fortfarande är stängda. De plockas varsamt och blir sedan till dyrbar rosenolja och rosenvatten enligt ett traditionellt orientaliskt recept. 4000 kg rosenblad ger en liter persisk rosenolja, som ger sin underbara doft till Börlinds serie Rose Dew och den nya produkten Rose Blossom.